Fortællinger fra kirkegården

På Østre kirkegård er der ikke er foretaget begravelser i snart mange år. Her findes en stor samling af ældre gravsten, helt tilbage fra byens tidligste dage midt i 1800-tallet.

Du kan læse mere om foreløbig 5 skæbner, hvis gravsten/mindesmærke kan ses på Østre kirkegård.

Tekster og billeder er sammensat af kilder fra Silkeborg museum, Silkeborg arkiv og www.silkeborgshistorie.dk af Helle Rothenberg Andresen.

Michael Drewsen

Michael Drewsen regnes for Silkeborgs grundlægger . . . (mere)

Theodora Lang

Theodora Lang kom til Silkeborg i 1882. Det blev starten på flere skoler, bl.a. gymnasium og lærerseminarium . . . (mere)

Prinsesseslottet

"Prinsesseslottet" er et smukt minde over Marie Marguerite Fleury, som døde langt fra sit hjemland, bare 21 år gammel (mere)

Silkeborgs første bilejer

Distriktslæge Lund var med på noderne - men fortrød så alligevel (mere)

Købmand Jones

Robert Jones gik fallit i København, men det gik bedre i Silkeborg (mere)

Blodbøgen på Vestre Kirkegård

Dette markante træ blev plantet som minde over Theodor Wigant, som omkom ved en arbejdsulykke i 1911. Se mere om Theodors liv og skæbne før 1. verdenskrig.

Frihedskæmperen Hans Krarup Andreasen

På Silkeborg Vestre Kirkegård er der begravet flere frihedskæmpere, som faldt i kamp under besættelsen 1940-45. Vi har fået et enestående indblik i Hans Krarup Andreasens liv og død, takket være hans datter. Se billeder og fortælling!

En tysk flygtnings fortælling

På Silkeborg Kirkegård er godt 300 tyske flygtninge begravet. De kom til landet i de sidste måneder af 2. verdenskrig. Mange var udhungrede og syge, en fjerdedel af de begravede er børn under et år.

Du kan her læse Ella Nielsens fortælling om livet som flygtning. Ella var blandt de heldige, som overlevede en livsfarlig flugt i krigens sidste måneder - hun fik et godt liv i Sydslesvig, og senere her i Silkeborg.

Aage Bertelsen - modstandsmand under 2. verdenskrig

Aage Bertelsen (1901-1980) var pacifist - men engagerede sig i modstandsbevægelsen i 1943, da han erfarede Gestapo havde planer om at deportere de danske jøder. Det lykkedes Aage og hans gruppe at flytte mere end 1000 jøder til Sverige. Det er en bedrift, som er værd at huske. Læs mere . . .

cookie information